Ekonomi

Fed Başkanı Daly enflasyon belirsizliğine işaret etti ancak gevşeme eğilimi görüyor

FAIRFAX, Virginia – San Francisco Merkez Bankası Başkanı Mary Daly, dezenflasyonun devam ettiğine inanmasına rağmen ABD enflasyonunun gelecekteki yönü konusunda “kayda değer” bir belirsizlik olduğunu ifade etti. George Mason Üniversitesi Mercatus Merkezi’nde bugün kaydedilen bir podcast röportajı sırasında Daly, ekonomik görünüme daha fazla belirsizlik getiren son üç aylık verilere atıfta bulunarak enflasyon eğilimlerini tahmin etmenin zorluklarını tartıştı.

Daly, son verilerde kalıcı enflasyonist baskılar olmasına rağmen, para politikasının istenen etkiyi yarattığından emin olduğunu belirtti. Daly, Eylül ayından itibaren faiz indirimi bekleyen yatırımcılar arasında önemli bir ilgi konusu olan Federal Rezerv’in yıl içinde faiz indirimine gidip gitmeyeceği konusunda yorum yapmaktan kaçındı.

Federal Rezerv politika yapıcısı, gelen verileri yakından izlediğini ve ortaya çıkabilecek çeşitli ekonomik senaryoları değerlendirdiğini belirterek “bekle ve gör” yaklaşımını benimsiyor. Daly, piyasadan gelen karışık sinyallere dikkat çekerek, bazı şirketlerin tüketicilerin daha seçici hale gelmesiyle fiyatlandırma güçlerini kaybettiğini ancak girdi maliyetlerinde buna karşılık gelen bir yavaşlama yaşanmadığını bildirdi.

İstihdamla ilgili olarak Daly, istihdam artışının ılımlı göründüğünü ancak faiz indirimlerini gerektirecek zayıflayan bir işgücü piyasası belirtisi göstermediğini gözlemledi. Nisan ayında 175,000 kişilik istihdam artışı, son yıllardaki ortalamanın altında olsa da, işsizlik oranının sabit kalması için gereken sayıyı aşmaktadır.

Bu yıl Federal Açık Piyasa Komitesi’nde oy hakkına sahip bir üye olan ve geçen hafta gösterge faiz oranının %5,25 ile %5,50 arasında tutulması kararını destekleyen Daly, yumuşayan bir işgücü piyasasının, ayda yaklaşık 110.000 ila 120.000 yeni istihdam olarak tahmin ettiği normal büyüme olarak kabul edilen seviyeye geri dönüş olacağını öne sürdü.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu