Ekonomi

Tarihin İlk Tweeti NFT’yi 78 Milyon TL’ye Alan Türk Yatırımcı Yüzde 99,9 Değer Kaybetti: Verilen Son Teklif 100 TL…

2021-2022 döneminde kripto para piyasalarında bir numaralı trend, NFT vardı. “Değişmez belirteçler” olarak da bilinen NFT’ler, yalnızca bir dijital varlığın yeniden dijital olarak imzalanmasıydı ve dijital olarak imzalanan bu içeriğin telif hakları yalnızca bir bireye aitti. Bir kişinin NFT’si aynı zamanda bir başkasına aittir sahip değil . NFT piyasası o zamanlar çok paranın döndüğü bir mecra haline gelmişti.

Popüler mikroblog platformu Twitter’ın kurucusu Jack Dorsey NFT pazarına da giren isimlerden biriydi. Dorsey, tarihte “twttr’mi kuruyorum” yazan ilk tweet’i NFT’ye çevirerek açık arttırmaya çıkardı. 2021 yılında gerçekleşen bu olay o günlerde bomba gibi gündemdeydi. Çünkü Türk kökenli bir iş insanı olan Sina Estavi, bu NFT için mükemmel bir eştir. 2,9 milyon dolar1.630 ETH değerinde ödeme yapmayı kabul etmişti.

NFT balonu patlayınca ilk tweet’in değeri kayboldu: Sina Estavi yüzde 99 boşa gitti!

*Sina Estavi’deki tüm dijital haklara sahip NFT.

Sina Estavi, yukarıdaki ekran görüntüsünde görebileceğiniz NFT’yi geçen yıl piyasaya sürdü. açık arttırmaile satmak istedi . Estavi’nin istediği fiyat, o günün para biriminde 46 milyon dolara eşdeğer olan 14.969 EHT idi. Ancak bu ihale istenildiği gibi olmadı. Teklifler ve istenenler arasında bile büyük bir fark vardı . Aradığını bulamayan iş adamı, müzayedeyi iptal ederek NFT yapmaya devam etti.

Gelelim bugün: Tarihin ilk tweet’i bugün sadece 100 TL değerinde…

Sina Estavi, NFT pazar platformu OpenSea’de tarihteki ilk tweet için NFT’yi sergiliyor. NFT’nin listeleme sayfasına baktığımızda binlerce ETH karşılığında satın alınan NFT’nin bugün fazlasıyla yüksek olduğunu görüyoruz. değersiz olmak Görürüz. Öyle ki birkaç gün önce bu NFT için 0.002 EHT teklif edilmişti. Bu paranın anlık karşılığı 3,84 dolar. Bu yüzden sadece 103,42 TL . Son bir aydaki tekliflere baktığımızda en iyi teklifin 0,025 ETH olduğunu görüyoruz. Merak edenler için 1.295 TL’ye denk geliyor…

Türk asıllı iş insanı NFT teklifine nasıl cevap verecek? Bilinmeyen . Estavi, dilerse bu teklifi onaylayabilir ve NFT’nin tüm haklarını “organik” adlı bir kullanıcıya devredebilir. Veya böyle bir şey olmaz ve NFT, Estavi ile ilgili olarak kalabilir. Bu ortada; Sina Estavi’nin sosyal medya hesaplarını da kontrol ettik ancak konuyla ilgili rastgele bir haber çıkmadı. açıklamadı Gördük. Konuyla ilgili yeni bir gelişme olursa sizleri bilgilendireceğiz.

canakci-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu