Yaşam

Erkekler Kadınlara Göre Neden Tuvalette Daha Fazla Vakit Harcıyorlar?

Kalabalık bir evde yaşıyorsanız veya rastgele halka açık bir yerde tuvalete gitmek istiyorsanız ve aynı zamanda oldukça fazla şey var. Uzun dakikalar geçirmekten hoşlanan biriysenizSizin için gergin anlar başlamış demektir.

Gevşemenin ötesine geçmek, genellikle problemli bir süreç haline gelir.Bu uzun tuvalet sürelerinin neden erkeklerde daha yaygın olduğuna bir göz atalım.

Genelde çoğumuz kadınların tuvalette çok daha fazla zaman geçirdiğini düşünürüz. Bu nedenle öncelikle kadınlarda durumun nasıl olduğuna bakalım.

Bu çok merak edilen soruya cevap verebilmek için iki farklı çalışma yapılmış ve çeşitli tuvalet problemlerinin fizyolojik cinsiyet farklılıklarına etkisi incelenmiştir. Yani aslında kadınlar erkeklere kıyasla sıra dışı bağırsak alışkanlıklarıve kabızlık bahislerinden çok daha fazla muzdarip olduğu ortaya çıktı.

Yani bayanlar, bu anlamda daha fazla fizyolojik sorun yaşamak tahmin edildiği gibi kadınlarda tuvalette vakit geçirme oranının daha yüksek olması beklenmektedir. Ayrıca ABD’li sağlık kuruluşu Geisinger’e göre bağırsak hareketleri ortalama 12 saniye sürüyor ve aslında dışkılama noktasında 10 dakika tuvalette kalmak yeterli oluyor.

Ancak tek sebep fizyolojik değildir ve durum beklenenden çok farklıdır.

Erkeklerin tuvalette neden bu kadar çok dakika geçirdiklerini merak eden bir araştırmacı, 19 ila 55 yaşları arasındaki 38 erkeği tuvalet alışkanlıkları üzerine araştırdı ve bu erkeklerin %92’sinin tuvalette olduğunu buldu. 20 dakika veya daha uzun bir mola sonucuna ulaştı. Bu 38 erkeğin yaklaşık %70’i tuvalette ortalama 30-40 dakika oturuyordu ve hatta 6’sı düzenli olarak 1 saatini tuvalette geçirdi.

Adamlara bu kadar uzun süre orada ne yaptıkları soruldu ve verdikleri cevaplar oldukça dikkat çekiciydi. Ankete katılan erkekler %84’ü sosyal medyada geziniyor, %68’i YouTube videoları izliyor ve %62’si haberleri okuyordu.

Bir sonraki tanınan eşdeğerler %49 ile e-postaları veya mesajları yanıtlayın%24 ile dizi izlemek, %14 ile kitap okumak ve %8 ile telefon görüşmesi yapmak.

Bu sebeplerin temel noktası, erkeklerin “biraz yalnız vakit geçirmek için” tuvalete sığınmasıdır.

Öte yandan, bir psikoterapist tuvaleti sık sık gerilimi azaltmak için kullanırdı. futbol maçı izlemek ve haberleri okumak gibi tek odaklı zihinsel faaliyetlerBu aktiviteleri kendisinin yaptığını ve bu aktiviteleri alışkanlık haline getirdiğini söylüyor.

Ayrıca, bu anketlere katılan erkeklerin %63’ü hayal kırıklığına uğradı veya evde ya da işte kaldı. kasıtlı olarak banyoda daha uzun süre kalmak . Çünkü erkekler orayı bir inanç mekânı olarak benimser ve kendilerine ayıracakları kesintisiz bir süre için garantili bir yer olarak görürler. Başka bir deyişle, erkekler etraflarında olup bitenlerden bir nevi uzaklaşıyorlar.

Erkeklerin tuvalette kadınlara göre bu tutumu, erkeklere yüklenmiş olmasıdır. düşünme ve düşündüklerini eyleme geçirme konusunda çok güçlü bir eğilimleri vardır.Öyle görünüyor.

Aksine kadınlar daha fazla duygu ve paylaşımın faydalı olduğunu düşünürler ve bu nedenle tuvalette kendi başlarına bir şeyler düşünmek veya planlamak yerine arkadaşlarla konuşmaktercih eder.

Özetle, tuvaletler ve banyolar erkeklerin vücut atıklarını attıkları yerlerden çok daha fazlasıdır.

Pek çok erkek duygularını ifade etmekte pek iyi değil ve 2019’da yapılan bir araştırmaya göre ABD, Birleşik Krallık, Avustralya ve Kanada’daki erkeklerin %58’i hala duygusal olarak güçlü olmak ve zayıflıklarını göstermemek için baskı hissediyorgörülür.

Bu durumda tuvaletler erkeklerin kendilerine başvurdukları yerlerdir. yalnızlık terapilerinin vazgeçilmez yeriVe tüm bu veriler dikkate alındığında erkeklerin tuvalette oldukça uzun süre geçirmeleri şaşırtıcı değil.

Kaynaklar: Canlı Bilim, Mengene, Orta

ortahisarajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu